– El Dr. Balaguer, director científic de la UDIC, ha dirigit el curs de Coordinació i Gestió pràctica d’assaigs clínics en Neurologia (mòdul de 5:30 hores). Dut a terme durant la LXX Reunió Anual de la Societat Espanyola de Neurologia (Sevilla, 24 de novembre de 2018).

– Continua el desenvolupament dels nostres projectes en Parkinson: anticossos monoclonals anti-alfasinucleína, levodopa de retenció gàstrica, medicament oral antidiscinètic en Parkinson avançat, fàrmac contra les al.lucinacions i deliris en demència associada a Parkinson.

– La nostra Unitat porta a terme assaigs clínics en Alzheimer: inhibidors orals de la formació d’amiloide, anticossos monoclonals anti-amiloides (per via intravenosa i per via subcutània), neuromoduladors en Alzheimer en fase moderada.

– Molts pacients segueixen participant en un estudi en Paràlisi Supranuclear Progressiva amb un anti-tau monoclonal.

 

L’Hospital Universitari General de Catalunya nomena el 12 de Juny del 2013 al Dr. Balaguer com a nou Director de Recerca.

Fàrmacs autoritzats en el nostre país o aprovats per la FDA, que van ser avaluats per la UDIC: Rivastigmina (Exelon), entacapona (Comtan), rotigotina (NEUPRO), Pramipexol ER (Mirapexin LP), Ropinirol ER (Requip LP) Safinamida (Xadago) , Opicapona (Ongentys), Pimavanserina (Nuplazid), CVT 301 (..)

Visita del Dr. Chris Kenney: El Director Mèdic de ACORDA, el titular CVT 301 (Levodopa inhalada) i de Tozadenant va acudir a les nostres instal·lacions en la seva visita al nostre país. La UDIC va ser pionera i principal reclutadora de pacients en els dos assajos clínics.

Auditories i Inspeccions:

Inspecció aleatòria FDA. El 2009 la nostra Unitat va superar sense reserves una inspecció aleatòria de centres espanyols que havien participat en un assaig clínic en Parkinson.

La UDIC ha superat freqüents auditories nacionals i internacionals, dutes a terme en general per la seva alta taxa d’inclusió de pacients. Durant l’any 2017 s’han desenvolupat auditories internacionals d’un assaig en Parkinson i d’un altre en Alzheimer, amb resultats satisfactoris.

– Articles destacats –

– La nostra Unitat ha estat el primer centre del nostre país en començar dos nous assaigs: antidiscinético en fase II en Parkinson i en Alzheimer (agonista muscarínic, fase Ib).

– Som el primer centre, amb el major nombre de pacients inclosos, al nou assaig en paràlisi supranuclear progressiva

– Primer centre reclutador a nivell espanyol en un assaig amb un nou fàrmac en Alzheimer.

La prestigiosa revista científica NATURE ha publicat un assaig de Fase II amb un anticòs monoclonal antiamiloide (aducanumab) en malaltia d’Alzheimer, amb resultat positiu. La UDIC participa en el desenvolupament de Fase III d’aquest projecte, en l’assaig EMERGE.

-Trial of Solanezumab for Mild Dementia Due to Alzheimer’s Disease.

Lawrence S.H onig, Bruno Vellas, Michael Woodward, Mercè Boada et al.
N Engl J Med 2018; 378:321-330. January 25, 2018

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1705971

Dr Balaguer en La Vanguardia.

La comunitat científica continua treballant en la recerca de solucions a l’alzheimer. Els investigadors llancen una llum d’esperança davant el resultat negatiu del gran assaig clínic amb l’solanezumab

http://www.lavanguardia.com/ciencia/opinion/20180125/44283094017/comunidad-cientifica-busqueda-soluciones-alzheimer-solanezumab.html

-BAN-

http://eisai.mediaroom.com/2018-07-25-Eisai-And-Biogen-Announce-Detailed-Results-Of-Phase-II-Clinical-Study-Of-BAN2401-In-Early-Alzheimers-Disease-At-Alzheimers-Association-International-Conference-AAIC-2018

-Mission-

http://eisai.mediaroom.com/2018-07-25-Eisai-And-Biogen-Present-Detailed-Results-From-Phase-II-Clinical-Study-Of-Elenbecestat-In-MCI-And-Mild-To-Moderate-Alzheimers-Disease-At-Alzheimers-Association-International-Conference-AAIC-2018

-El periódico-

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180612/el-hospital-general-participa-en-un-estudio-para-frenar-el-parkinson-6872323

http://www.totsantcugat.cat/actualitat/societat/balaguer-podriem-revertir-la-progressio-de-la-malaltia-de-parkinson-1_174858102.html

Compartir:
CategoryNovetats

No dude en llamarnos 1-+34 935 656 000