L’Hospital Universitari General de Catalunya avalua un nou medicament per a corregir els símptomes del Parkinson.

Sant Cugat del Vallès 29 de novembre de 2017

Un equip d’investigadors de l’Hospital Universitari General de Catalunya està avaluant un nou medicament amb l’objectiu de corregir símptomes de la malaltia de Parkinson, un trastorn neurodegeneratiu, de causa desconeguda, que produeix tremolor de repòs, lentitud de moviments i rigidesa. S’origina per un dèficit de Dopamina a nivell dels ganglis basals i es caracteritza per la presència d’una proteïna anormal dita alfa-sinucleina.

El medicament que s’avalua en el HUGC consisteix en unes càpsules que porten en el seu interior diverses làmines de dos tipus de Levodopa (L-DOPA), d’alliberament immediat i retardat. Les càpsules es despleguen com un acordió en l’estómac, quedant retingudes durant les 24 hores del dia. Així es podria aconseguir una estabilitat i una prolongació de l’efecte tan breu de la Levodopa, sent una opció segura i eficaç que evita, o retarda, l’ús de teràpies invasives de caràcter més agressiu.

El Parkinson és la segona malaltia neurodegenerativa més comuna després de la malaltia Alzheimer. La pèrdua de les neurones dopaminérgicas és la causa principal dels símptomes motors, encara que altres neurones també es veuen afectades. A més dels seus símptomes habituals, fins a un 80% dels pacients sofriran fluctuacions motores i discinesias, uns moviments anormals involuntaris. El tractament convencional d’aquestes complicacions requereix utilitzar teràpies invasives, que poden ser eficaces, però que solen presentar diversos efectes secundaris.

Existeix un tractament substitutiu anomenat Levodopa, que permet la correcció d’aquests símptomes durant uns anys. Lamentablement, al cap d’un temps, els pacients desenvolupen canvis en el seu estat motor, trobant-se millor o pitjor en relació amb la ingesta de Levodopa, fins i tot alguns presenten moviments involuntaris descontrolats.

A l’Hospital Universitari General de Catalunya es desenvolupen diverses línies de recerca a través de la UDIC (Unitat de Recerca Clínica), liderada pel Dr. Ernest Balaguer. Actualment, s’estan realitzant també importants estudis amb nous fàrmacs en malaltia d’Alzheimer, patologia vascular cerebral, epilèpsia i altres patologies.

Sobre Quirónsalud

Quirónsalud és el grup hospitalari més important d’Espanya i el tercer d’Europa. Està present en 13 comunitats autònomes, compta amb la tecnologia més avançada i disposa d’una oferta superior a 6.500 llits en més de 100 centres, com la Fundació Jiménez Díaz, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari Dexeus, Ruber, Centre Mèdic Teknon, Hospital La Llum, Policlínica de Guipúscoa, etc, així com amb un gran equip de professionals altament especialitzats i de prestigi internacional.

Treballem en la promoció de la docència (set dels nostres hospitals són universitaris) i la recerca mèdic-científica (comptem amb l’Institut de Recerca Sanitària de la FJD, únic centre investigador privat acreditat per la Secretaria d’Estat de Recerca, Desenvolupament i Innovació).

Així mateix, el nostre servei assistencial està organitzat en unitats i xarxes transversals que permeten optimitzar l’experiència acumulada en els diferents centres, i la translació clínica de les nostres recerques. Actualment, Quirónsalud està desenvolupant nombrosos projectes de recerca en tota Espanya i molts dels seus centres realitzen en aquest àmbit una labor capdavantera, sent pioners en diferents especialitats com a cardiologia, endocrinologia, ginecologia, neurologia, oncologia, i medicina esportiva entre altres.

Compartir:
CategoryParkinson

No dude en llamarnos 1-+34 935 656 000