logo

L’Hospital Universitari General de Catalunya ha participat a l’assaig clínic Clarity AD que ha demostrat reduir la taxa de deteriorament cognitiu un 27% en malalts d’Alzheimer

L’Hospital Universitari General de Catalunya, a través de la Unitat d’investigació Clínica (UDIC), ha rebut a l’assaig clínic anomenat Clarity AD, de les companyies Eisai i Biogen, que ha aconseguit resultats esperançadors en pacients amb Alzheimer en fase inicial. Lecanemab és el compost que ha mostrat en assaigs clínics la seva eficàcia i seguretat en reduir el declinar cognitiu produït per malaltia d’Alzheimer en fase inicial.

Els pacients de l’HUGC que van participar en aquest assaig ho han pogut fer a Fase II, Fase III i a les extensions de l’estudi obertes fins avui. En total han estat 1.795 pacients els que han pogut ingressar en aquest estudi que mostra que administrar lecanemab redueix la taxa de deteriorament cognitiu un 27%, en comparació dels que van rebre placebo.

Lecanemab és un antiamiloide monoclonal que ataca les plaques de la proteïna amiloide de les neurones dels malalts, una de les principals hipòtesis de l’origen de la malaltia. L’assaig, en què es va administrar Lecanemab dues vegades per setmana durant 18 mesos, ha aconseguit l’objectiu principal de l’estudi, que era demostrar la seva eficàcia clínica en reduir la placa amiloide del cervell, totes les variables secundàries han resultat positius i els efectes secundaris estan dins del que s’espera

Eisai i Biogen sol·licitaran l’aprovació regulatòria de lecanemab davant de l’agència regulatòria nord-americana i autoritzacions per a la seva comercialització a Europa i Japó per a finals del primer trimestre del 2023. El lecanemab ja és revisat pels organismes reguladors dels Estats Units en el marc d’una via aprovació especial accelerada.

El Dr. Ernest Balaguer, director de la Unitat d’Investigació Clínica, s’ha mostrat esperançat davant aquests resultats de l’assaig que demostra l’eficàcia de lecanemab en l’alentiment de la progressió de la malaltia d’Alzheimer en fase inicial i la seva seguretat. L’HUGC ha estat el tercer hospital d’Espanya i el cinquè d’Europa a la inclusió de pacients en aquest estudi.

Compartir:
CategoryAlzeimer, Novetats

No dude en llamarnos 1-+34 935 656 000