Area privada5

El dia de Reis, l’administració d’Alimentació i Medicaments dels Estats Units va aprovar un fàrmac nou per a la malaltia d’Alzheimer en fase primerenca o per a pacients amb deteriorament cognitiu lleu. Aquest fàrmac, lecanemab, alenteix de manera moderada el ritme del declivi cognitiu de manera que és perceptible per als pacients.

L’Hospital Universitari General de Catalunya, a través de la Unitat de Recerca Clínica (UDIC) liderada pel Dr. Ernest Balaguer, ha participat a l’assaig d’aquest medicament en fase 2 i fase 3. En totes dues tenim pacients que reben obert la medicació des de fa anys.

El lecanemab es comercialitza amb el nom de Leqembi i ha estat desenvolupat per les companyies Esai i Biogen. A la tercera fase d’experimentació clínica es va observar que el medicament va aconseguir un alentiment en declivi cognitiu del 27% després de 18 mesos.

Leqembi elimina els agregats insolubles de la proteïna beta amiloide, els pacients que van rebre aquest tractament van registrar una significativa reducció de la placa beta amiloide, demostrada al PET amiloide. L’acumulació de beta amiloide al cervell és precursora de la malaltia d’Alzheimer.

Compartir:

No dude en llamarnos 1-+34 935 656 000