Blogudic1

L’Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC), a través de la Unitat d’Investigació Clínica (UDIC), ha inclòs al primer pacient del món en un assaig clínic de fase I sobre l’Alzheimer.

Aquest estudi podria millorar l’eficàcia i seguretat dels productes que s’estan avaluant per intentar modificar l’evolució progressiva de la malaltia d’Alzheimer prodròmica de lleu a moderada.

En aquesta investigació, que s’identifica amb el nom de Brain shuttle, es proposa una solució a la dificultat d’accés dels fàrmacs a l’interior del sistema nerviós central. Es tracta d’una tecnologia desenvolupada per Roche per augmentar la penetració de molècules grans, com els anticossos, en el cervell

En concret, s’avalua la seguretat i tolerància a diferents dosis d’un anticòs monoclonal antiamiloide (gantenerumab) amb un mòdul que actua a manera de llançadora que permet travessar la barrera hematoencefàlica i alliberar-lo al cervell.

Això és clau, ja que un dels principals obstacles en el desenvolupament de nous tractaments és la seva capacitat per travessar la barrera hematoencefàlica i arribar al cervell (a causa de la gran grandària), a diferència dels fàrmacs emprats en aquestes teràpies fins a la data.

Compartir:
CategoryAlzeimer

No dude en llamarnos 1-+34 935 656 000